Grzyby zasiedlające bagno zwyczajne (Ledum palustre L.) w Wigierskim Parku Narodowym - Pusz, Wojciech; Baturo-Cieśniewska, Anna (Leśne Prace Badawcze, 2026)
torfowiska, fitopatogeny, bioindykatory, peat bogs, phytopathogens, bioindicators, climate change, zmiany klimatu